Problémy s krvným tlakom sú v súčasnosti stále častejším problémom. Kým niekedy sa tento problém týkal skôr starších, obéznych, alebo inak chorých ľudí, dnes nie je výnimkou, že tlak trápi aj deti na základnej škole.

kako

Ak chcete problémom s krvným tlakom predchádzať,, dodržiavajte tieto zásady. Môžete však siahnuť aj po rôznych prírodných riešeniach. Tieto potraviny, vám poslúžia ako výborná prevencia.

  • CESNAK patrí k najznámejším prírodným liekom na krvný tlak. Ľudia ho na tento účel používali už stovky rokov dozadu. Používajte ho ak trpíte vysokým krvným tlakom, pre ľudí s nízkym tlakom je skôr nevhodný. Cesnak dokáže poškodiť aj ľuďom s dobrým krvným tlakom, pretože ho zníži naozaj rapídne. Opatrní buďte aj vtedy ak máte citlivý žalúdok. Cesnak bude trošku ľahšie stráviteľný, keď vyrežete je prostriedok.
  • ČOKOLÁDA a KAKAO taktiež znižujú krvný tlak. Konzumujte však takú, s vysokým obsahom kakaa. Mliečna nemá žiaden zdravotný vplyv.
  • ORECHY môžete konzumovať každý deň a je jedno aký druh si zvolíte. Všetky obsahujú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré celkovo prospievajú cievam a srdcu. Okrem toho sa v nich nachádzajú vysoké množstvá draslíku a horčíku.

luštěnny

  • RYBY obsahujú omega- 3 mastné kyseliny. Ako sme už spomenuli, tie majú pozitívny vplyv na celý cievny systém, vrátane srdca a aj udržiavane dobrého krvného tlaku. Zdravé sú ako sladkovodné, tak aj morské ryby. Medzi najlepšie patria hlavne pstruhy, lososovité ryby, sleď, alebo platesa. Alternatívou je konzumovať rybí tuk.
  • STRUKOVINY by ste mali konzumovať aspoň raz do týždňa. Je jedno v akej forme si ich pripravíte. Fazuľová polievka, či šošovicový prípravok vám udržia váš krvný tlak v dobrej hladine.
  • KYSLÉ potraviny sú vo všeobecnosti dobrou potravinou. Hovoríme o tých, ktoré prešli procesom kvasenia. Jesť by ste preto mali biele jogurty, kvasenú kapustu, alebo kefír. Na celkové zdravie, ale aj krvný tlak vplývajú hlavne probiotické kultúry v nich.