Slovensko sa pýši tým, aké je bohaté, no máte ten pocit aj vy? V mnohých iných krajinách je lepšie zvládnutá ekonomická situácia. Politici by sa mali snažiť rozhodne oveľa viac ako doteraz, aby sa na Slovensku žilo lepšie. Robia pre to úplné maximum? Slovensko je krásna krajina. Máme tu nádherné hrady, zámky, kopce alebo aj vrchy. Iné krajiny nám môžu len závidieť. Nepotrebujeme more, aby sme prilákali turistov. Avšak, myslíte si, že toto na slušný život stačí? Keď si pozriete všelijaké štatistiky, ktoré sú vysielané pravidelne v televízii od rôznych politikov, zistíte, že sa tak dobre na Slovensku nežije. Je to dôkaz mnohých výskumov a ankiet, ktoré tvoria samotní obyvatelia Slovenska.

Slovensko

Máte aj vy negatívnu skúsenosť s bývaním na Slovensku. Ľudia si žijú veľmi dobre akurát tak v hlavnom meste, ktorým je Bratislava. V Bratislave získate komfortný život, dobre platené zamestnanie a celkový moderný svet. Avšak na iných miestach na Slovensku to vyzerá katastrofálne. Pozrite sa napríklad na také východné Slovensko. Tam žijú obyvatelia tmavšej pleti, ktorí nepracujú a nebývajú práve komfortne. Mnohí bývajú len v nejakých chatrčiach v osadách. Takýto život by ste nechceli mať. Nie je to priam ideálne, no ani tam nie je iná možnosť na žitie.

financie

Ľudia majú málo financií. To je dôvod, prečo politikom neveria a nemajú k nim teda žiadnu dôveryhodnosť. Politikov odsudzujú za to, že oni majú veľa financií prakticky za nič. Ľudia musia drieť v práci v rôznych priemyselných parkoch, aby zarobili len minimálnu mzdu. To je nezlúčiteľné s ich životom. Avšak sú nútení a nemajú na výber. Iná práca v ich regióne nie je. Nemajú možnosť lepšieho uplatnenia sa. Štát poskytuje nejaké dávky pre ľudí, no je  to naozaj len minimum.  Aj to minimum je ešte ukrátené pre pracujúcich ľudí, ktorí sa snažia zarobiť si nejaké financie. Slovensko má veľmi nespravodlivo nastavený systém. To sa odzrkadľuje v tom, že ľudia už ani nemajú chuť ísť voliť a podporiť nejakú politickú stranu. Ak by na východe chceli zarobiť nejaké financie, nepodarí sa im to. Prác je stále málo a nemajú možnosť sa niekde zamestnať.